Cégünk karamell díszek és szobrok valamint esküvői és alkalmi torták készítésével foglalkozik. Fő tevékenységünk közé tartozik a cukorszobrászat, ami inkább a jégszobrászat, és a jégszobrokhoz hasonlítható, mi a szobrokat cukorból készítjük, így színesebbé és változatosabbá tehetjük őket. A cukorszobor fontos tulajdonsága, hogy míg a jégszobor pár óra alatt elolvad, a cukorszobor több hétig is eltárolható. Süteményeink és tortáink házi receptek alapján készülnek. Vállalunk esküvőkre rendezvényekre karamell szobrok, asztaldíszek, köszönet ajándékok, virágcsokrok, virágkosarak elkészítését karamellből akár egyedi elképzelés alapján is. Termékeink helyszíni összeállítását és szállítását is vállaljuk.
 

 

Magamról


A nevem Rózsa István Gergelyné, 1976-ban Budapesten születtem, Szigetszentmiklóson lakom. Pár éve foglalkozom hobbiszinten a karamell formázásával. Egyedül tanultam meg az alapokat minden segítség nélkül, és erre vagyok a legbüszkébb. Rengeteg alkotást készítettem sokak kérésére, és a magam és családom örömére is. Munkáimat most már mint cukrász készítem saját céget alapítottam Cukorvirág Kft néven. Hamarosan elkészülő cukrász üzemmel büszkélkedhetem, ahol karamell díszeket és szobrokat, dísztortákat, házi süteményeket készítünk. Sikerült megismerkednem olyan cukrászokkal, akiknek a támogatásával, ma már versenyekre is járhatok, és ahol eddig komoly eredményeket sikerült elérnem.

 

 

2006. októberében részt vettem az:

 

  • I. ORSZÁGOS KARAMELL Bajnokságon, ahol I. helyezést értem el.

 

 

2007-ben tovább folytattam a versenyzést részt vettem:

 

  • A Tata és Környéki Régió Egyesület által szervezett "Farsang kupán"
  • Szolnokon a  „Pelikán kupán”
  • És a Culinary Expo –Magyar kupa Gasztronómiai versenyen.
Mindhárom versenyen D2 cukrászati artisztika kategóriában „Arany” fokozatot értem el.
A Culinary Expo-n, Magyar Bajnoki Bronzérmet is kaptam.
 

2008-ban Tatán a "farsang kupán" ismét arany fokozatú lett a munkám.

 

Az UKBA 2008  Nemzetközi szakkiállítás alkalmából megrendezett cukrászati versenyen ezüstérmet nyertem.

 

A 2008 Culinary Expo magyar kupán maximális pontszámmal arany érmet és a gasztronómiai szövetség különdíját valamint a magyar bajnoki ezüstérmet vehettem át.

 

 

Köszönöm azoknak az embereknek a támogatást, akik a mindennapjaimban körülvesznek, a családomnak, barátaimnak.